πηρουνιές

συνταγές για... παντρεμένους και μη

για το hangover, για το στομάχι και για τους ρευματισμούς...

Επειδή μου την πέσανε κάποιοι υγιεινιστές, ότι δήθεν οι μεζέδες που προτείνω είναι πακέτα χοληστερίνης, σήμερα προτείνω τη θερινή σαλάτα του εργένη. Είναι μεν υγιεινή, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι άκρως εκνευριστική και έτσι ισοφαρίζουμε κάπως.

Έχουμε και λέμε:

Υλικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι κοινό χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κεσεδάκι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4 κεσεδάκι ψιλοκομμένες ελιές
  • 1/3 κεσεδάκι τριμμένη αλμυρή φέτα
  • 1 κουτάλι της σούπας φρέσκια ρίγανη.
    Αν δε βρείτε φρέσκια ρίγανη, βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή στο νερό να μουλιάζει ώσπου να στραγγίξει το γιαούρτι. Ναι! Τα γιαούρτια θα τα στραγγίξουμε, και... όχι! Δε θα αγοράσετε «στραγγισμένο» διότι πρόκειται περί κοροϊδίας.
Υπάρχουν δύο τρόποι να στραγγίξετε το γιαούρτι:

1ος τρόπος: ο εκνευριστικός

Για να στραγγίξεις το γιαούρτι θα εξοπλιστείς:
  • με σπάγκο,
  • με μαξιλαροθήκη
  • με σύστημα ανάρτησης

Προσοχή: τη μαξιλαροθήκη δε θα την ανασύρεις απ' τα άπλυτα. Θα πάρεις μία ολόφρεσκη, φρεσκοσιδερωμένη από το συρτάρι. Πρέπει να είναι φρεσκοσιδερωμένη, άρα θα είναι απ' αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Εκτέλεση στραγγίσματος:

Θα ρίξεις το γιαούρτι μέσα στη μαξιλαροθήκη και θα το στριμώξεις σε μια άκρη της, δημιουργώντας ένα «παχύ» τρίγωνο Πανοράματος ή παχιά τυρόπιτα για όσους δεν ξέρουν τα τρίγωνα. Θα το δέσεις από πάνω με το σπάγκο σφιχτά, να μπορείς να το κρεμάσεις στο σύστημα ανάρτησης που έφτιαξες. Αν δεν το έφτιαξες, κάτσε και σκέψου τι θα κάνεις. Δε γνωρίζω την ανατομία και τη χωροταξία της κουζίνας σου. Ό,τι θέλεις κάνε, αλλά στο τέλος πρέπει να κρέμεται η μαξιλαροθήκη με το γιαούρτι μέσα, δεμένη απ' το σπάγκο πάνω από το νιπτήρα της κουζίνας, σε απόσταση 20 με 30 πόντων απ' τον πάτο του νιπτήρα. Αν θέλετε να κάνετε λίγη φασαρία παραπάνω, σηκώστε το σύστημα στο ένα μέτρο αντί στους 30 πόντους και βάλτε ένα τσίγκινο πιατάκι να υποδέχεται τις σταγόνες. Ο ήχος από τις σταγόνες του γιαουρτιού που στραγγίζει από ένα μέτρο ύψος δεν έχει όμοιό του. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Προσοχή: Αν σου επιτεθούν ότι κάνεις πολύ «φασαρία» θα λες «στραγγίζω το γιαούρτι». Είναι πολύ βουκολικό επιχείρημα και προκαλεί χρήσιμη σύγχυση στον αντίπαλο. Την πρώτη φορά πιάνει πάντα. Για μετά βλέπουμε. Έχω πολλές συνταγές ακόμα.

2ος τρόπος - μη εκνευριστικός

Παίρνεις ένα σουρωτήρι μακαρονιών και στρώνεις μέσα του ένα πανάκι λεπτό (π.χ. πετσέτα χωρίς χνούδια για την κουζίνα). Ρίχνεις μέσα στο πανάκι τα γιαούρτια και το όλο σύστημα το βάζεις μέσα σε ένα πιάτο να μαζεύει τα ζουμιά. Απλό και εύκολο αλλά δεν κάνει φασαρία. Δε μ' αρέσει αυτός ο τρόπος.

Εκτέλεση

Όταν στραγγίξει επαρκώς (πρέπει να γίνει σαν NIVEA), το αφαιρείς και το τοποθετείς στο πιάτο. Προσθέτεις το κρεμμύδι, τις ελιές, τη φέτα και τη ρίγανη, ανακατεύεις λογικά (δεν είναι NES, μην περιμένεις να κάνει αφρό) και το βάζεις στο ψυγείο να σταθεί λίγες ώρες. Πάνω στο γυάλινο δοχείο με το σκεύασμα τοποθετείς ένα POST-IT με την ένδειξη «ΑΥΤΟ!». Δένεις ένα σπάγκο στην πόρτα του ψυγείου και την άλλη άκρη του στην πόρτα της εισόδου στο διαμέρισμα. Παίρνεις τα τηλέφωνά σου, μαζεύεις όλα τα ρεμάλια και πάτε για ουίσκια, μπύρες ή τσίπουρα. Μόλις γυρίσεις σπίτι, ακολουθάς όπως-όπως το σπάγκο που είχες την προνοητικότητα να δέσεις στην πόρτα της εισόδου, φτάνεις στο ψυγείο και ανοίγεις τη πόρτα του. Παίρνεις στα γόνατά σου το σκεύος με την ένδειξη «ΑΥΤΟ!» και ένα κουτάλι της σούπας και στρογγυλοκάθεσαι στην TV τρώγοντας με γουρλωμένα μάτια.

Καλή σας όρεξη.
(απολαύστε υπεύθυνα)

αναζήτηση στην κλίκα

online τώρα

11 αναγνώστες διαβάζουν τώρα την κλίκα