βιβλιοπαρουσίαση

βιβλία που πέφτουν στην αντίληψή μας και θεωρούμε άξια σχολιασμού...

Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφεται η ζωή μιας μεγάλης ρεμπέτισσας, από τη γέννησή της μέχρι το θάνατό της. Με απλά λόγια και χωρίς περιττές αναφορές, η Σοφία Αδαμίδου προσφέρει στον αναγνώστη όλα όσα θα τον ενδιέφεραν να μάθει για το πρόσωπο της Σωτηρίας Μπέλλου. Αναφέρεται τόσο στην προσωπική της ζωή και την έντονη προσωπικότητά της, όσο και στην επαγγελματική της πορεία. Συμπεριλαμβάνει αρκετό φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν τα όσα λέει.

Από την παιδική της ακόμα ηλικία η μικρή Σωτήρα, όπως την έλεγαν, δείχνει την έντονη προσωπικότητά της. Δυναμική αλλά και ευαίσθητη, κερδίζει πάντα αυτό που θέλει και θεωρεί σωστό, με οποιοδήποτε τίμημα. Από εκείνη την ηλικία ανακαλύπτει το πάθος της για το τραγούδι, που το θέτει σαν στόχο ζωής, τον οποίο θα πετύχει αψηφώντας κάθε εμπόδιο για την τότε εποχή. Στην πορεία της αυτή γνωρίζει ανθρώπους που τη βοηθούν, αλλά και ανθρώπους που η ίδια βοηθάει. Νιώθει την αγάπη του κόσμου, αλλά βιώνει και την αχαριστία από αγαπημένα της πρόσωπα. Αντιμετωπίζει ακόμα και δυσκολίες επιβίωσης, αλλά η υπερηφάνεια που τη διακατέχει τη βοηθά να τις ξεπεράσει από μόνη της ή καμιά φορά με τη βοήθεια φίλων, στους οποίους θα ανταποδώσει με το παραπάνω.

Στην επαγγελματική της πορεία γνωρίζει μεγάλους καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάζεται και κάνει φιλίες. Μέσα από το τραγούδι της γεύεται τη δόξα και την αγάπη του κόσμου. Αρκετές φορές όμως θα πέσει χαμηλά, αλλά θα σταθεί και πάλι στα πόδια της. Παρά τα σκαμπανεβάσματα αυτά, η απήχηση που έχει στον κόσμο και οι μαρτυρίες ανθρώπων που την έζησαν, χρήζουν τη Σωτηρία «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου».

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τη βρίσκουν μόνη και πικραμένη. Ό,τι πιο πολύτιμο, κατά τη δική της ομολογία, της χάρισε ο Θεός, η μοίρα θέλησε να της το πάρει πίσω με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Πρόκειται για τη φωνή της, που ενώ η ίδια την έχασε πριν ακόμα φύγει από την ζωή, στα αυτιά του κόσμου ηχεί μέχρι και σήμερα. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου γνωρίζει κανείς τον ιδιαίτερο άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την ιδιαίτερη φωνή, τη γνώριμη σε όλους μας.

Τιμή βιβλίου: €33, Εκδόσεις: Πατάκης (Ανανεωμένη Έκδοση)
Περιλαμβάνεται CD με τραγούδια σε στίχους της Σωτηρίας Μπέλλου.