Σκοποί της έκδοσης

H «κλίκα» είναι το πρώτο διαδικτυακό περιοδικό για το λαϊκό τραγούδι και όσα σχετίζονται με αυτό. Έχει σκοπό να προβάλλει τη λαϊκή μας μουσική σε όλο το φάσμα της, απ' την παλιά παραδοσιακή ως τις όποιες δημιουργικές προσπάθειες γίνονται σήμερα. Φιλοδοξούμε η «κλίκα» να αποτελέσει μια αιχμηρή παρέμβαση στα μουσικά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας (με όσες δυνατότητες υπάρχουν μέσα απ' το διαδίκτυο), ανοίγοντας ένα παράθυρο στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και τα συγκροτήματα του Τύπου και της Ραδιοτηλεόρασης.

Η «κλίκα» έχει ξεκάθαρα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι σελίδες της είναι ελεύθερα προσβάσιμες από όλους, χωρίς καμιά απολύτως υποχρέωση. Για το λόγο αυτό δεν δημοσιεύονται στο περιοδικό διαφημίσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Την ευθύνη του κάθε άρθρου έχει ο συγγραφέας του. Συνολικά την ευθύνη του περιοδικού έχει η συντακτική ομάδα.

Όροι αναδημοσίευσης

Τα άρθρα, οι συνεντεύξεις και γενικώς τα κείμενα που παρουσιάζονται από τη συντακτική ομάδα ή τους συνεργάτες του διαδικτυακού περιοδικού «η κλίκα» προστατεύονται από τους Ελληνικούς και Κοινοτικούς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα πνευματικά δικαιώματα του περιοδικού κατοχυρώνονται με ειδική διαδικασία που ακολουθείται για τα διαδικτυακά περιοδικά.

Αν πρόκειται για σελίδα στο internet:

  • Πρέπει να σταλεί από τον ιδιοκτήτη της σελίδας ένα email που να αναφέρει τη διεύθυνση της σελίδας όπου θα αναρτηθεί το άρθρο.
  • Στη σελίδα όπου θα αναρτηθεί το άρθρο πρέπει να αναφέρεται ρητά η προέλευσή του καθώς και να υπάρχει σύνδεσμος (hyperlink) προς το περιοδικό.

Οδηγία προς webmasters
Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα html και προσθέστε τον στο τέλος του άρθρου ή του κειμένου που αναδημοσιεύετε:

<a href="http://www.klika.gr" target="_blank">
<img src="http://www.klika.gr/images/klika/link_to_klika.gif" alt="η κλίκα: διαδικτυακό περιοδικό για το λαϊκό τραγούδι" width="100" height="70" border="0">
</a>
Έτσι, στο τέλος του κειμένου που αναπαράγετε, θα εμφανίζεται το ακόλουθο γραφικό με link προς το website της «κλίκας»:

Αν πρόκειται για έντυπο μέσο:

  • Πρέπει να σταλεί ένα email που να αναφέρει τον τίτλο του εντύπου, τον τόπο έκδοσης καθώς και τι θέμα έχει.
  • Στη σελίδα όπου θα αναρτηθεί το άρθρο θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η προέλευσή του (δηλαδή πρέπει να αναφέρεται: η κλίκα, διαδικτυακό περιοδικό για το λαικό τραγούδι. Διεύθυνση web: www.klika.gr).

Ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Τα άρθρα του περιοδικού υπόκεινται στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία. Για τους όρους αναδημοσίευσης των άρθρων του περιοδικού υπάρχει ξεχωριστή ενότητα στο περιοδικό με την ονομασία «Όροι αναδημοσίευσης» (δείτε παραπάνω).

Όλο το περιεχόμενο του διαδικτυακού περιοδικού «η κλίκα», συμπεριλαμβανομένων γραφικών, σχεδίων, κειμένων και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών. Συνεπώς, κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης ή να "φορτωθεί", να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική και όχι δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από την «κλίκα», χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα σχετικά δικαιώματα και η πνευματική ιδιοκτησία.

Η «κλίκα» δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα άλλων websites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω συνδέσμων (hyperlinks ή weblinks). Η «κλίκα» σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι συμμερίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των websites και των σελίδων που οδηγούν οι σύνδεσμοι ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.